Türk kahvesinin lezzetini 5’e katlıyor; Kahvecilerin peşinde koştuğu tarif

Türk kahvesi Osmanlı döneminden bu yana var olan türdür. Tiryakisi ve hastası bulunan bu kahveyi hatrı olan sohbetler için hazırlayıp içenler var.

İçerisine bir limon sıkılarak tüketildiğinde Türk kahvesi şifalı oluyor. Alanında uzman diyetisyenler de kilo vermek ve yağ yakmak isteyenlere bu şekilde tüketmeyi tavsiye ediyor. Fakat Türk kahvesinin lezzetini katlamak için bir yöntem var.

TÜRK KAHVESİNİN LEZZETİ 5 KATINA ÇIKIYOR

O da Türk kahvesini sütlü hazırlamaktır. Sütlü Türk kahvesi çok daha lezzetli oluyor. kahhve.com sitesinde yer verilen Türk kahvesi tarifine göre sütlü Türk kahvesinin hazırlanışı şöyle:

Kişi sayısına göre her fincana süt doldurun ve cezveye boşaltın.

Cezveyi ocağa alıp kısık ateşte sütü biraz ısıttıktan sonra üzerine kişi başına 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi dökün ve yavaş yavaş karıştırın.

Kahve köpürmeye başladığında ocaktan uzaklaştırıp kaşık yardımıyla köpüğünü alın ve fincan/fincanlara dökün.

Cezveyi tekrar ateşe koyup bir taşım daha kaynattıktan sonra kahvenin tamamını fincan/fincanlara boşaltın. Afiyet olsun.

YAĞ YAKAN LİMONLU TÜRK KAHVESİ KÜRÜ

Piştikten sonra kahvenize nazik dokunuşlarla 7-8 damla limon suyu ekleyerek bu kürü günlük ritüelinize dönüştürebilirsiniz.

Bu kür, sadece içmekle kalmayıp, cildiniz için de doğal bir bakım sunar. Kahve ile limonun antioksidan etkisi, cilde uygulandığında canlandırıcı bir etki yaratır. Karışımı hazırlayıp, su ile hafifletip cildinize uygulayarak, doğanın sunduğu bu ikiliyle cildinizi şımartabilirsiniz.

Kilo verme sürecinde destekleyici olarak kullanılan limonlu kahve kürü, metabolizmayı harekete geçirecek bileşenler içerir. Yarım limonun sıkıldığı bir bardağa, üzerine özenle pişirilmiş Türk kahvesi eklenir ve bu iki güçlü içerik bir araya gelerek zayıflamaya yardımcı olur.

Kaynak: kahhve.com

Derleme: teknolojioku.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir